Door: Dominique op 4 - 06 - 2018 in de categorie Aardappel, BBQ
Ingredienten
  • 2 kg aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml crème fraiche
  • 200 g ontbijtspek
  • Handjevol verse bieslook
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • Peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: 20 min. Portie(s): 4 personen

Zo zonde om de schilletjes van de aardappelen weg te gooien.
Ze zijn zo lekker! 
Ik heb de rest van de aardappelen in blokjes gesneden en gekookt om ze de volgende dag voor een salade te gebruiken. Ik gooi niets.

Ik heb potatoes skins een keer in een Grill restaurant gegeten en vond het verrukkelijk.
Natuurlijk dit recept is mijn eigen interpretatie.

Schil de aardappelen maar laat nog 0.5 cm aardappel langs de schillen.

Ik gebruik soms de hele aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.

Was de schilletjes en dep ze met een keukenpapier.

Snijd de ontbijtspek plakjes in stukjes.
Snipper het ui.

Hak de knoflook fijn.

Verwarm de frietpan voor.
Bak de schilletjes, tot ze goudbruin en krokant zijn.
Laat ze aflekken op een keukenpapier.
Breng ze op smaak met peper en zout.
Zet ze in een ovenschaal.

Hak de bieslook fijn.
Rasp de kaas.

Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan.  Bak erin de spekjes, het ui en de knoflook. Laat het aflekken.

Klop de crème fraiche met de bieslook.
Breng op smaak met peper.

Meng de aardappelen samen met de spekjes.

Verdeel de crème fraiche boven de schilletjes.

Verdeel de kaas erop.

Zet in een voorverwarmde oven, op 230 graden, 15 minuten.

Strooi wat bieslook bovenop.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Caesar salade dressing..

Datum: 6 - 09 - 2022

0 reacties

Griekse witte bonen..

Datum: 2 - 09 - 2022

0 reacties

Tosti van kabeljauw..

Datum: 2 - 09 - 2022

0 reacties

Cirkel Caprese

Datum: 17 - 08 - 2022

0 reacties