Door: Dominique op 16 - 09 - 2016 in de categorie Groenten, Healthy warm
Ingredienten
  • 1 grote pompoen of 2 kleine (minimum 1 kg)
  • 4 kruidennagels
  • 4 eetlepels kokosolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 laurierblaadjes
  • 1/2 kaneel
  • 2 grote eetlepels crème fraîche
  • peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: 45 min. Portie(s): 4 personen

Ik heb al meer recepten met pompoen gemaakt maar ben niet er weg van!
Toch wil ik een keer pompoen puree uitproberen.
Ik heb dit recept zelf verzonnen.
Het weer was buiten nog heel warm en zonnig maar in mijn keuken kon je de herfst ruiken, heerlijk!
Mijn eigen zelfverzonnen puree van pompoen was een succes, luchtig, smeuïg en heerlijk!
 

 

Verwarm de oven voor op 160 C.
20160915_091347_resizedSnijd de pompoen doormidden, van boven naar beneden.
Verwijder de zaden en de draderige binnenkant.

Snijd de pompoen in blokjes.
Leg de blokjes (schil naar boven) op een ovenplaat bekleed met bakpapier.
Verdeel de kruidennagels, de knoflook teentjes, de kokosolie en de laurier blaadjes tussen de blokjes en strooi de kaneel erover.
Zet de pompoen blokjes, in de oven en laat ze garen, 45 minuten tot het vruchtvlees zacht wordt.

 

 

20160915_104452_resizedSchraap met een lepel het vruchtvlees uit de pompoen.
Doe het schil van de knoflook weg.

Meng in een kom de pompoen met de crème fraîche en de knoflook en breng op smaak met peper en zout.

Pureer het pompoen mengsel met een stafmixer tot een smeuïge, luchtige, gladde puree.

(als het te droog is, voeg een beetje water, bouillon of crème fraîche toe)

 

 

 

20160915_105444_resized

 

 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Japanse ramen met..

Datum: 17 - 09 - 2019

0 reacties

Salade van rode..

Datum: 10 - 09 - 2019

0 reacties

Gevulde nectarines uit..

Datum: 2 - 09 - 2019

0 reacties