- 350 g bloem
- 1 theelepel zout
- 125 ml olijfolie
- 1 ei
- 1/2 glas water
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 1 zakje bakpoeder
- 50 g bloem
- 50 g boter
- 500 ml melk
- 2 kipfilets
- 1 prei
- 2 uien
- 1/2 zak verse spinazie
- 1 bakje champignons
- 1 pakje feta
- margarine
- peper en zout
- 1 theelepel peterselie

Ik heb dit recept verzonnen want ik wilde een pizza eten maar wel met een romige vulling en geen tomatensaus eronder.Het is heel lekker, de kip stukjes blijven lekker mals in de saus.
Klik hier, op de foto, voor het recept.
Maak het deeg klaar.
Meng de bloem met de bakpoeder, het ei, olijfolie en lauw water.
Voeg nu de zout toe en kneed het deeg, 10 minuten met je handen tot een soepel deeg.
Laat het deeg, 30 minuten rusten, afgedekt met een theedoek.
Rol het deeg uit en leeg hem op een ovenplaat, bedekt met bakpapier.
Vouw de zijkanten naar binnen om randen te maken. (zie op de 2e foto hierboven, zo komt je vulling niet uit je pizza.)
Bak het bodem, 10 minuten, in de oven op 180 graden.
Maak de vulling klaar.
Snijd de champignons in schijven, de prei en de uien in ringen en de kipfilet in blokjes.
Verwarm een stukje margarine in een wok, en bak de groenten samen, 5 minuten.
Voeg de kipfilets stukjes en de spinazie toe en bak nog 10 minuten.
Breng op smaak met peper, zout en peterselie.
Giet het vet af.
Maak de pizza klaar.
Meng de bechamelsaus met het kip-mengsel.
Verdeel het saus over het bodem van de pizza.
Verscheur de feta en verdeel hem over de vulling van de pizza.
Bak de pizza op 200 graden, 30 minuten.