- 300 g bloem
- 1/2 zakje droge gist
- 1 ei
- 1/2 lauw water
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel suiker
- 2 theelepels verse of droge tijm
- 4 eetlepels paneermeel of couscous
- 1 courgette
- 1 rode paprika (hier 1 gele paprika)
- 1 groene paprika
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel margarine
- 1 eetlepel olie
- 2 tomaten
- peper en zout
- 3 eieren
- 200 ml crème fraiche

Piperade is een typisch Baskisch gerecht, dat gemaakt wordt van gesmoorde tomaat, paprika en ui.
De piperade is hier in een taart verwerkt.
Maak de paprika’s klaar:
Snijd de paprika’s in 4 stukken.
Zet ze op een ovenplaat bekleed met bakpapier.
Zet de grill van de oven aan en grill de paprika’s, 15 minuten op 210 graden. (het schil wordt zwart maar dat is normaal).
Zet meteen de paprika stukken in een zakje en doe het zakje dicht.
Laat de paprika’s 15 minuten rusten en afkoelen.
Doe ze uit het zakje en pel ze af.
Snijd ze nu in blokjes.
Maak nu het deeg klaar:
Meng de bloem met de gist, het ei, de suiker, de tijm en de zout.
Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed het mengsel tot een mooi, elastisch deeg.
Rol het deeg uit.
Leg het uitgerold deeg op quichevorm bekleed met bakpapier.
Prik het deeg met een vork en strooi het paneermeel erop.
Snijd de courgette in blokjes.
Snijd de tomaten in grove blokjes.
Hak de knoflook.
Snijd de ui in reepjes.
Verwarm de margarine samen en de olie in een koekenpan.
Bak de ui samen met de courgette en de knoflook, 10 minuten.
Voeg de paprika stukjes, breng op smaak met peper en zout en laat ze uitlekken.
Verdeel de groenten op het deeg.
Maak nu de quiche mengsel klaar:
Klop het ei met de crème fraiche.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het quiche mengsel op de groenten.
Zet de quiche in de oven en bak hem, 10 minuten op 210 graden en nog 20 minuten op 180 graden.