- 1 deeg
- 300 g gehakt
- 2 uien
- 1 rode paprika
- 4 knoflook teentjes
- 1 theelepel pikkante paprikapoeder
- 1 theelepel milde paprikapoeder
- 2 eetlepels verse peterselie
- 1/2 theelepel komijn
- 50 ml tomato frito
- 1 courgette
- 1 zakje verse spinazie
- 1 pakje feta
- 2 theelepels pijnboompitten
- Olijfolie
- Peper en zout
- Bakpapier
- 1 komkommer
- 1/2 bakje snack tomaatjes
- 1/2 ijsbergsla
- Knoflooksaus

Pides zijn kleine Turkse platte pizza’s in vorm van bootjes.
Lekker rijk gevuld en toch lekker fris door de sla en de knoflooksaus bovenop.
Het is veel werk maar het is de moeite waard.
Dit recept is mijn eigen versie van Pides.
Maak het deeg klaar en laat het rijzen op een donkere plek, bijvoorbeeld in de oven.
Snijd de uien en de paprika in blokjes.
Hak de knoflook en de peterselie fijn.
Snijd de courgette in plakjes en dan in blokjes.
Halveer de tomaatjes.
Verwarm 2 lepels olie in een wok.
Bak de uien samen met de courgette, de paprika en de knoflook.
Voeg de paprikapoeder, de pikkante paprikapoeder en de peterselie toe en bak nog 5 minuten.
Voeg nu het gehakt en bak tot het gehakt gaar is.
Voeg nu de komijn, de tomatofrito en breng op smaak met peper en zout.
Laat het even uitlekken in een vergiet en zet het apart in een kom.
Nu verwarm een lepel olijfolie in de wok en wok de spinazie tot hij geslonken is.
Breng op smaak met peper en zout, laat goed uitlekken (ik duw erop met een lepel), hak hem fijn en voeg hem bij het gehakt mengsel.
Verdeel het deeg in 4 stukken.
Rol ze uit en vouw de randen naar binnen tot bootjes.
Zet de bootjes op 2 vellen bakpapier (2 per vel).
Vul de Pides met een paar lepels gehakt mengsel.
Scheur een beetje feta bovenop en verdeel de helft van het snack tomaatjes bakje erop.
Maak nu de salade klaar.
Snijd de komkommer in blokjes.
Hak de sla fijn.
Voeg de andere helft van het snack tomaatjes bakje en de pijnboompitten toe.
Meng de ingrediënten samen in een kom.
De salade is nu klaar.
Zet de Pides in een voorgewarmde oven op 180 graden en bak ze 20 minuten.
Serveer de Pides met knoflooksaus en salade bovenop.