Door: Dominique op 15 - 05 - 2015 in de categorie Brood, Paasrecepten
Ingredienten
Voor 1 brood per persoon:
  • 2 kopjes bloem (groot)
  • 1/2 kopje lauwe water
  • 2 theelepels bakpoeder (ik gebruik droge gist)
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel verse tijm
  • olijfolie om te bakken
Keuken: Bereidingstijd: 5-6 min. Portie(s): 4 personen

De Piadina, komt oorspronkelijk uit de regio Emilia-Romagna. Het is een plat gebakken brood dat warm wordt gegeten met vleeswaren, kaas en salade.
Je kan de broodjes met tonijn, Mozzarella of feta, groenten, uien, vis en/of vlees vullen.
Hier is het basis recept voor de broodjes.
In het origineel recept zit witte wijn in het deeg maar ik heb het recept van Jamie Oliver gemaakt en hij gebruikt geen wijn in zijn deeg.

 

11225909_1041713239190671_1500627859_nLeg de bloem op een bergje en maak een kuiltje in het midden.
Doe in het kuiltje de bakpoeder en het lauwe water.
Kneed het geheel en voeg steeds wat water toe totdat een elastisch deegje over is.

 

11267308_1041714625857199_1813737614_nVoeg de zout en de tijm toe en blijf kneden.
Laat het deeg vervolgens voor circa 30 minuten rusten.

 

 

 

 

11262261_1041714842523844_505422815_n11102041_1041715599190435_24949386_nVerdeel het deeg in 4 stukken ongeveer tot de grootte van een ei.
Rol elk stuk deeg uit met behulp van je handen tot een cirkel van 7 cm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bak het vervolgens, broodje per broodje, beide kanten op een medium vuur, in een koekenpan met olijfolie tot deze gaar is. Ongeveer 5 tot 6 minuten.

Halveer de broodjes en laat ze afkoelen.
Nu zijn ze klaar om te vullen.

11282125_1041738022521526_344535000_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Appel en peer..

Datum: 6 - 10 - 2020

0 reacties

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties