Door: Dominique op 19 - 09 - 2014 in de categorie Groenten, Rundervlees
Ingredienten
  • 4 uien
  • 8 kleine tomaten
  • 4 grote aardappelen
  • 2 dikkere courgettes
  • 300 gram rauwe braadworst
  • 2 knoflooktenen
  • 4 takjes tijm
  • 4 blaadjes basilicum
  • 2 el olijfolie
  • 2 eieren
  • 2 el paneermeel
  • peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: 60 min. Portie(s): 4 personen

Een recept dat ik heb in Frankrijk uitgeprobeerd.
Dit recept kreeg ik van mijn vriendin Isa, dank je wel, het was heel lekker!

Pel de uien.
Snijd van iedere ui een kapje af en hol de uien op twee lagen na uit. Snipper het uitgeholde uienvlees fijn.

Maak de tomaten schoon en snijd er een kapje van af.
Verwijder met een lepel het vruchtvlees uit de tomaten en snijd dat klein.
Maak de aardappelen schoon en snijd er een kapje van af.
Verwijder met een lepel het vlees uit de aardappelen en gooi het weg.

Maak de courgettes schoon, snijd ze in ongeveer 5 centimeter lange stukken en hol die met een lepel uit.

Maak de aubergine schoon, snijd ze in ongeveer 5 centimeter lange stukken en hol die ook uit.
Hak het uitgeholde groentevlees fijn.

Druk de braadworstmassa uit het vel.

Pel de knoflook en hak hem fijn.

Maak de kruiden schoon, pluk de tijmblaadjes van de steeltjes en hak het basilicum.

Verwarm de oven voor op 180°C.
Bestrijk een grote oven­vorm met olijfolie.

Meng de worst met het uienvlees, groentevlees, eieren, knoflook, peper, zout en de kruiden.

Vul de groenten met het mengsel en zet ze naast elkaar in de vorm.

Strooi wat paneermeel over de groenten en besprenkel met wat olijfolie.

Bak de groenten in het midden van de oven op 160°C totdat ze mooi gebruind zijn in 60 minuten.

557918_499659923461040_979643584_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Stamppot van spinazie..

Datum: 26 - 10 - 2020

0 reacties

Appel en peer..

Datum: 6 - 10 - 2020

0 reacties

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties