Door: Dominique op 17 - 09 - 2014 in de categorie Groenten
Ingredienten
  • 1 groene kool
  • 400 g half om half gehakt
  • 1 ui
  • knoflook
  • peterselie
  • bieslook
  • peper en zout
  • 1 pakje (tomatenpuree)
  • 2 eieren
  • 1 bakje spekjes
  • naaigaren
Keuken: Bereidingstijd: 1 uur min. Portie(s): 4 personen

2 petits choux farcis per pers.

Dit recept maak ik heel vaak, het is simpel en heel lekker.

Snijd de mooiste blaadjes uit de kool. 2 X 2 per persoon. Blancheer ze in warme water met zout 3 min. snijd de dikke nerf eraf.

Hak in een keuken machine, ui, knoflook en kruiden. Breng op smaak met peper en zout.

Leg 1/4 van dit mengsel voor de saus apart.

Hak in keuken machine de rest van dit mengsel met de spekjes, het gehakt en de eieren mee.

Zet 2 lange naaigaren in de vorm van een kruis op de aanrecht. Leg er 2 blaadjes kool op. Leg er 2 heel grote lepels vulling op. Vouw de kool pakketjes dicht met behulp van de naaigaren.

Leg in een cocotte (of 2 als de pan te klein is) de pakketjes.

Maak in een kom de saus met peper en zout, de rest van de kruiden, 1 pakje frito en 4 pakjes frito gevuld met water.

Schenk de saus op de kool, doe de deksel op de pan en laat koken, zachtjes, 45 min.

Lekker met rijst!

TIP:

Zorg dat de pakketjes met saus bedekt zijn!

De Choux serveren zonder naaigaren (gewoon met een schaar knippen) !

264600_340561086037592_147450664_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Appel en peer..

Datum: 6 - 10 - 2020

0 reacties

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties