Door: Dominique op 16 - 03 - 2019 in de categorie Cakes, Toetjes/gebak
Ingredienten
Voor de cake:
  • 2 eieren
  • 150 g suiker
  • 150 g bloem
  • 2 eetlepels chocolade poeder
  • 150 ml slagroom
  • Snufje zout
  • 1 lepel poeder suiker
  • Boter + bloem
  • Brownie vorm
Voor de Nutella mousse:
  • 250 ml slagroom
  • 4 eetlepels Nutella
  • 1 lepel poeder suiker
  Voor de garnering :
  • 250 g aardbeien
  • 1 potje aardbeien jam
  • 200 g chocolade hagelslag of vlokken
Keuken: Bereidingstijd: 35 minimaal min. Portie(s): 12 personen

Ik wilde zo graag zoete hapjes maken, genaamd Petits fours, liefs luchtig, met veel chocolade en die ook heel mooi uitzien.

Ik heb heel lang naar recepten gezocht maar kon niets op mijn smaak vinden.
Vandaag zag ik een recept van luchtig “wolken cake”, en heb daarna een makkelijk recept gezocht voor de Nutella mousse.
Ik heb een chocolade wolke cake gemaakt.
Ik heb alle ingrediënten gehalveerd voor een kleine cake.
Ik heb gekeken wat ik nog in huis had en voila!
Dit recept is voor 12 petit fours.

Maak de chocolade wolken cake klaar:
Doe in een kom de eieren met de suiker en klop met een mixer, 5 minuten, tot het een wit en dik beslag wordt.
Klop de slagroom stijf met 1 eetlepel poeder suiker.
Verwarm de oven op 180 graden voor.

Voeg bij de eieren, de bloem, de chocolade poeder, de bakpoeder en een snufje zout.
Meng voorzichtig tot een mooi beslag.
Beboter een brownie vorm en strooi wat bloem erop.

Stort het beslag in de vorm en bak, in de oven.
Na 35 minuten, kijk of het klaar is.
Laat hem afkoelen.
Snijd de cake in vierkanten blokken en pak ze in alu folie in.

Maak de Nutella mousse klaar:
Klop met een mixer de slagroom stijf met 1 lepel poeder suiker.
Lepel voorzichtig de Nutella tot een lekker beslag.
Zet de mousse in de koelkast tot gebruik.

Maak de garnering klaar:
Zet de hagelslag op een bord.
Snijd de aarbeien in plakjes.
Zet een lepetje in de jam pot.
Neem de mousse uit de koelkast.

 1. Halveer een stukje van de cake horizontaal.
2. Smeer op de helft wat jam erop.
3. Smeer op de andere helft wat mousse.
4. Doe ze samen, neem de petit four tussen je vingers, bestrijk alle vier zijkanten met mousse.
5. Dop de zijkanten in de hagelslag.
6. Zet de petit four op een bord, smeer een theelepel mousse erop en decoreer met wat hagelslag en 2 aardbeien plakjes erop.
Met een platte serveer stapel doe voorzichtig de petit four in een platte schaal en zet meteen in de koelkast, minimaal 1 uur.

Make alle petit fours tot de cake en de mousse op zijn.
Na 1 uur zet de petit fours in muffin papier vormen.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Cordon bleu

Datum: 30 - 10 - 2019

0 reacties

Zoete aardappel –..

Datum: 28 - 10 - 2019

0 reacties

Pompoen cake met..

Datum: 13 - 10 - 2019

0 reacties

Zoete aardappel schotel..

Datum: 8 - 10 - 2019

0 reacties