Door: Dominique op 12 - 05 - 2016 in de categorie Aardappel, Kip, Gevogelte, Ovenschotels
Ingredienten
  • 8 aardappelen
  • 2 kipfilets
  • 1 courgette
  • 2 handjevol Mexicaanse groenten (Lidl, diepvries, kidneybonen, maïs, rode paprika, courgette en sperziebonen)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • handjevol verse basilicum
  • 4 eetlepels groene pesto
  • 1 flesje culinaire room (light)
  • peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: 30-40 min. Portie(s): 4 personen

Een heerlijke romige schotel met pesto, groenten, kip en aardappelen.

Snijd de aardappelen in blokken.
Snijd de courgette in blokken.
Snijd de ui en de knoflook fijn.
Hak de basilicum.
Snijd de kipfilets in kleine blokken.

Kook de aardappel blokken in ruim water met zout, maximum 10 minuten.
Giet ze af.

Meng alle ingrediënten in een grote kom en breng op smaak met peper en zout.
Schep het mengsel in een grote ovenschaal.

Bak de ovenschotel, in de oven op 180 graden, 30 minuten (tot de aardappelen gaar zijn).

13187882_1258200964208563_242698868_n

66 reacties tot nu toe.

  1. Linda schreef:

    Matig recept.
    De aardappelblokjes zijn na 10 min. koken en 30 min. oven wel erg gaar, bijna puree. De kipblokjes rauw in de oven zou ik liever eerst even bakken. Er ontstond ook veel vocht in de ovenschaal, dat ik eerst heb afgegoten voor het opdienen. De smaak vond ik wel aardig, maar het is een beetje allegaartje met pestosmaak. Man en kids vonden het niet voor herhaling vatbaar helaas.

    • Dominique schreef:

      Goedemorgen, het spijt me voor dat.

      Ik heb niet zo ervaren dat het werd een puree met rauwe kip, het is misschien iets mis gegaan in de oven, het hoort niet zo.
      Ik zet hier geen recepten die niet werken, sorry.

      U moet stoppen wanneer de aardappelen gaar zijn, had ik wel zo beschreven en de aardappelen niet te klein snijden.
      Als u bak de kip van tevoren, krijg je droog vlees en juist nu moet de kip in en door de pesto garen.

      Ik maak het recept allang en heb nooit problemen ervaren.

      Als u kijkt dat mijn foto, aardappelen zijn goed, geen puree en de kip is mooi gaar.

    • Corné schreef:

      Dit klopt inderdaad, die kip blijft rauw in de oven en het wordt voor de rest soep. Rauwe kip is niet aan te bevelen.

      • Dominique schreef:

        Dat heb ik het niet zo ervaren Corne.
        Ik maak dit recept allang en mijn moeder voor mij.
        Als je goede kwaliteit kipfilet gebruikt, gebeurt het niet.
        Ik heb het recept zo gemaakt en alles was gaar en lekker.

        Het doel is hier dat alles langzaam gaar samen.

        Als u kijkt dat mijn foto, aardappelen zijn goed, geen puree en de kip is mooi gaar.

      • Mark schreef:

        Hallo Mark,
        Zie mijn reactie bij Linda.
        Succes bij de volgende bereiding.

    • Mark schreef:

      Hallo Linda,
      Ik deel je mening niet.
      Ik vermoed dat je de aardappelen veels te klein gesneden hebt
      en de kipblokjes te groot.
      Dit recept heeft een lange gaartijd dus let op bij de voorbereidingen.
      Maak je de partjes aardappelen te klein dan wordt het inderdaad puree.
      Zijn de kipblokjes veels te groot dan kunnen ze inderdaad nog rauw zijn.
      Ik heb dit recept al meerdere malen gemaakt en met succes.
      Maar denk wel na hoe je de partjes van de ingrediënten voorbereid.
      Succes de volgende keer.

  2. Stefanie schreef:

    Hoi

    Ik heb een vraagje wat kan ik ipv aardappelen doen? Of kan ik de aardappelen ook gewoon weg laten?

  3. stephanie schreef:

    net in de oven ik ben benieuwd?ruikt alvast superlekker!

  4. Jacqueline schreef:

    Zoete aardappel bevat toch meer koolhydraten dan een gewone aardappel!?

  5. Regina schreef:

    Kan je deze schotel al een dag van te voren maken?

  6. Karin schreef:

    Is dit koolhydraat arm ?

  7. Hanny schreef:

    Vandaag ga ik dit recept voor de 2e keer maken.
    Super lekker en gemakkelijk, ook als je gasten hebt. Bedankt

  8. Susanne Versloot schreef:

    Dank voor het recept, was super lekker!
    Heb er een heel zakje Mexicaanse roerbakgroenten (400 gr) door gedaan & nog wat zongedroogde tomaatjes.
    Dit recept gaat op herhaling 😉

  9. Natalie schreef:

    Ik ga de schotel vandaag maken
    Ben benieuwd

  10. Elly schreef:

    deze schotel heb ik gemaakt, iedereen vond het super lekker, echt een aanrader, had wel de kip aangebraden

  11. Reina schreef:

    Deze schotel lijkt mij lekker ik ga het vanavond maken.

  12. Reinie treffers schreef:

    Ik heb het met Italiaanse groenten gedaan.
    Was lekker maar een beetje flauw.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Gemarineerde zalm in..

Datum: 5 - 06 - 2023

0 reacties

Gepekelde radijs

Datum: 26 - 05 - 2023

0 reacties

Borrel olie om..

Datum: 26 - 05 - 2023

0 reacties

Rub voor Rundervlees

Datum: 22 - 05 - 2023

0 reacties