Door: Dominique op 27 - 09 - 2021 in de categorie Cakes
Ingredienten
  • 150 g pecanoten
  • 200 g bloem
  • 250 g fijne bruine suiker
  • 4 eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1/2 theelepel vanille extract of een vanille stokje
  • 250 g roomboter
  • 175 g poedersuiker
  • 1 kopje koffie
  • Eventueel 100 ml crème fraîche
Keuken: Bereidingstijd: 50 min. Portie(s): 8 personen

Heerlijke herfst cake met pecanoten en koffie.
De glaçage is best dun, eventueel voeg bij het poedersuiker-koffie mengsel, 4 eetlepels crème fraîche toe en klop het luchtig.

Zet de boter uit de koelkast.

Hak in de keukenmachine de noten tot ze klein zijn (maar nog niet poeder). Bewaar 2 eetlepels in een kommetje.

Zet een kopje koffie klaar.

Meng in een kom de noten, de bloem, de suiker, de bakpoeder, de zout en de vanille.

Verwarm de oven op 180 graden voor.

Voeg de eieren en 4 eetlepels koffie toe.
Snijd de boter in kleine stukjes en voeg ze aan het beslag.
Klop tot een luchtig wit beslag.

Beboter een cake vorm met boter en bloem.
Zet de cake in de oven 50 minuten tot het gaar is. Prik met het punt van een mes in de cake; als het droog uitkomt, is de cake gaar.
Laat de cake afkoelen uit de oven.
Doe hem uit de vorm.
Klop de poedersuiker met 4 eetlepels koffie (en eventueel de crème fraîche)
Giet de glazuur op de cake.
Garneer met de rest van de noten.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Fricandeau met appel

Datum: 19 - 10 - 2021

0 reacties

Bouchées van foie..

Datum: 19 - 10 - 2021

0 reacties

Mini open ravioli..

Datum: 18 - 10 - 2021

0 reacties

Rubs voor varkenshaas

Datum: 17 - 10 - 2021

0 reacties