- 100 g pasta naar keuze per persoon
- 250 g rundergehakt
- 1 blik tonijn in water
- 2 uien
- 4 worteltjes (de mijn komen uit mijn moestuin)
- 4 teentjes knoflook
- 1 potje kappertjes
- 3 eetlepels peterselie
- 1 blad salie,1 theelepel munt, 1 theelepel rozemarijn, 1 theelepel tijm, 1 theelepel marjolein (als je geen verse kruiden hebt, 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden mag ook)
- peper en zout
- 2 blikjes tomatenpuree
- 1 theelepel suiker
- 100 g geraspte kaas
- boter
- olijfolie

Kook de pasta in ruime water met zout.
Kook of stoom de worteltjes, 20 minuten.
Snijd de uien in blokjes.
Hak de peterselie, munt, marjolein, rozemarijn, tijm, salie en knoflook fijn.
Meng in een kom de verse kruiden met de tonijn en de kappertjes.
Fruit in olijfolie de uien.
Voeg de gehakt toe en bak nog een paar minuten.
Voeg nu de tomatenpuree en de suiker toe.
Voeg wat water toe tot een lekkere saus.
Breng op smaak met peper en zout.
Giet de pasta af.
Vet een ovenschaal met boter in.
Verdeel de pasta in de schaal.
Snijd de worteltjes in ringen en verdeel ze op de pasta.
Giet het tonijn mengsel over de pasta heen.
Giet nu de tomaten gehakt saus overheen.
Strooi de kaas erop.
Zet de ovenschaal in de oven (op 180 graden), 20 minuten.