Door: Dominique op 3 - 02 - 2016 in de categorie Pasta
Ingredienten
  • 2 eetlepels olijfolie of kokosolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1/2 zak verse spinazie
  • 1 bakje Cherry tomaatjes
  • 1/2 Spaanse peper zonder zaadjes
  • 1/2 Rode paprika
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 100 g speklapjes
  • 300 g reuze garnalen (gepeld)
  • peper en zout
  • 100 g pasta naar keuze per persoon
Keuken: Bereidingstijd: 20 min. Portie(s): 4 personen

Heel gezond, het recept bevat geen pasta met een te rijke saus maar pittige groenten en reuze garnalen met pasta.
Het recept kan ook met rijst of couscous.

Snijd de ui, de knoflook, de paprika, de prei en de peper fijn.
Halveer de tomaatjes en snijd de speklapjes in reepjes.

Verwarm de olie in een wok en bak erin de peper, ui, knoflook en de paprika.
Voeg de spekjes toe en bak nog 5 minuten.
Voeg nu een handvol spinazie, roer tot de spinazie slinkt. Ga zo door tot al de spinazie geslonken is.

Kook de pasta, in een pan met ruim water, 1 theelepel olie en zout.
Giet ze af.

Voeg nu de garnalen en de tomaatjes toe en bak ze nog 3 minuten.
Breng op smaak met peper en zout.

Schep de pasta in 4 borden en verdeel het spinazie-garnalen mengsel erop.

12674834_1186834501345210_240788911_o

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Appel en peer..

Datum: 6 - 10 - 2020

0 reacties

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties