- 400 g penne
- 100 g geraspte parmezaanse kaas
- 350 g gehakt
- 2 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels paneermeel
- 2 eetlepels peterselie
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel oregano
- 1 ei
- Olijfolie om te bakken
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 400 g tomaten blokjes
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 4 eetlepels kookvocht van de pasta
- 1 theelepel suiker
- 1 eetlepel verse peterselie
- Peper en zout
- 2 eetlepels olijfolie

Maak de balletjes klaar.
Snijd de sjalotten fijn.
Hak de knoflook fijn.
Meng in een kom het gehakt met de kruiden, het ei, de panermeel, de sjalotten en de knoflook. Breng goed op smaak met peper en zout en meng opnieuw.
Maak tussen je handen kleine balletjes.
Verwarm de olie in een koekenpan, zet de balletjes erin en bak ze 15 minuten.
Doe ze op een bord.
Kook de pasta in ruim water met zout en 1 scheut olie beetgaar.
Maak de saus klaar.
Snijd de ui, de knoflook en de peterselie fijn.
Verwarm 2 lepel olijfolie in een koekenpan.
Bak erin de ui, de knoflook en de peterselie.
Voeg de tomaten blokjes toe en bak mee.
Voeg nu de tomatenpuree, de suiker en het kookvocht toe, zet het vuur laag en laat de saus, 10 minuten zacht pruttelen.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de balletjes bij de saus toe en laat nog 5 minuten pruttelen.
Meng de penne met se saus, verwarm 3 minuten, verdeel op 4 borden en strooi wat kaas bovenop.