- 300 g speklapjes zonder zwoerd
- 2 teentjes knoflook, peper en zout
- 2 uien
- 2 eetlepel verse peterselie
- 1 pak tagliatella
- 1 fles kookrom of 250 ml creme fraiche
- 1 ei
- boter

mijn lieveling recept van pasta.
Het is heel snel klaar
Pel de uien.
Snijd ze in blokjes.
Snijd de speklapjes in reepjes.
Bak de uien in een koekenpan met 1 eetlepel boter.
Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de peterselie fijn en de champignons in plakjes.
Bak ze samen met de spek reepjes mee.
Voer de blue band finesse of crème fraîche toe.
Pel de knoflook en pers hem.
Voeg de knoflook in de koekenpan toe.
Laat het op lage vuur verder koken.
Breng op smaak met wat peper en zout.
Kook de pasta in een pan met water, zout en een theelepel olie.
Scheid het geel van het wit van een ei.
Serveer de pasta, schenk er wat sausje op en leg er het ei bovenop. Om de carbonara te eten, meng het ei met pasta en de saus.
Hoi Domy, kookroom is normaliter geen deel van de echte pasta carbonara (is een beetje cheating).
De saus krijg je van losgeklopte eieren (of dooiers), parmezaan en een beetje kookvocht van de pasta. Minder machtig en veeeeel lekkerder. Zout komt voldoende uit de spek, parmezaan en het kookvocht en is dus niet nodig extra toe te voegen. Maar een flinke dosis zwarte peper 🙂 hoort er wel bij. Probeer het eens 🙂
Bedankt voor je tip. Ik kook niet meer met kookroom maar nu altijd met crème fraiche.
Het is een oud recept.
Ik zal het proberen, bedankt
Groetjes
Domy