Door: Dominique op 2 - 07 - 2015 in de categorie Healthy warm, Vis, schaaldieren en zeevruchten
Ingredienten
Voor de pikante forel:
  • 1 forel per persoon (diepvries, Liddl)
  • 1 Spaanse peper zonder zaadje
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 2 eetlepels verse munt
  • 2 eetlepels verse basilicum
  • 1 eetlepel verse tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente uitjes
  • 2 citroenen
  • peper en zout
  • aluminium folie
Voor de spinaziesaus:
  • 1 klein zakje verse spinazie (100 g ongeveer)
  • 1 flesje kookroom of slagroom (light)
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 eetlepel verse munt
  • 1/2 rode paprika
  • 1 lente uitje
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
Voor de groenten:  (naar keuze)
  • 1 courgette
  • 1/2 aubergine
  • 1 bakje champignons
  • 1 bakje cherry tomaatjes
Keuken: Bereidingstijd: 25-30 min. Portie(s): 4 personen

Ik heb dit recept van pikante forel in papillot zelf bedacht want ik vind dat forel een flauwe smaak heeft.
De forel kan zonder papillot en groente op de grill of op de barbecue.
Ik bedacht het recept van spinaziesaus om een extra smaak aan de groenten te geven.
Dit recept kan ook apart gemaakt worden in papillot voor op de barbecue.
Dit recept is koolhydraatarm.

We gaan beginnen met de voorbereiding:

Was de forellen onder de kraan en dep ze goed droog.

Maak de kruiden mix klaar:

11657265_1070793352949326_847272457_nHak in een keukenmachine de peper samen met de knoflook, lente uitjes, munt, tijm, peterselie en de basilicum.

Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed samen.

 

 

Maak de forel klaar:

11668233_1070794149615913_1096213466_nSnijd in de vis, op beide kanten, 3 sneden.
Vul de sneden met de kruiden mix in.
Wrijf de vis met de kruiden mix.
Vul ook het buikje van de vis met het kruiden mix in.
11713473_1070799186282076_1855554529_nLeg de vis op een grote aluminium folie en vouw een papillot net als een bakje.
Vul het buikje van de vis met 2 plakken citroen.

 

 

Maak de spinaziesaus klaar:

11713508_1070805599614768_2084940219_nDoe in een blender de spinazie, de kookroom, de paprika, de knoflook teentje, de lente uitje en de munt en mix ze een paar minuten tot een saus.
Breng op smaak met peper en zout.

 

 

Maak de groenten klaar:

Recepten2Snijd de champignons in paartjes.
Snijd de courgette en de aubergine in plakken.
Halveer de tomaatjes.

Leg de groenten in de papillot naast de vis.

verdeel de spinazie over de groenten (niet op de vis).

Vouw de papillotten een beetje dicht, zet ze op een ovenplaat en bak de vis, 25-30 minuten op 180 graden.

 

11719961_1070827102945951_611359959_n

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Appel en peer..

Datum: 6 - 10 - 2020

0 reacties

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties