- 250 g bloem
- 100 g roomboter (op kamertemperatuur)
- 120 ml melk
- 1 zakje droge gist
- 40 g fijne suiker
- snufje zout
- 1 eierdooier (voor op de broodjes)
- 1 grote chocolade reep (puur)

Dit is een Frans recept van kleine brioche broodjes met chocolade erin.
Kneed in een keuken machine of met je hand, de melk, de gist, de bloem, de suiker, de boter en de zout samen tot een mooi, soepel deeg.
Laat het deeg afgedekt onder een theedoek, 1 uur rijzen.
Rol het deeg uit.
Snijd het deeg in lang repen van ongeveer, 8 x 4 cm.
Snijd de randjes af. (randjes kunnen nog een broodje maken door ze samen nog een keer te kneden en uit te rollen).
Leeg 2 stukjes chocolade erop en rol het deeg tot de middel van de reep.
Leeg nog 2 stukjes chocolade op het deeg en rol het broodje op.
Klop een eierdooier los en strijk het ei met een kwast de broodjes (zo worden ze lekker goudbruin).
Laat ze nog 40 minuten rijzen.
Verwarm de oven op 220 graden voor.
Bak de broodjes, 20 minuten in de oven.