- 750 g wortels
- 1 teentje knoflook
- 1 el bloem
- 1 el olie
- 1 tl bakpoeder
- peper en zout
- 5 eieren
- 1/2 Spaanse peper
- 4 stukken vis
- 1 tl dille
- 1 tl peterselie
- 1 prei
- 1 eetlepel olijfolie

Lekker gezond gerecht met groenten en vis.
Hij lijkt op een quiche vulling.
Bereiding
De oven voorverwarmen op 180 °C.
De stukken vis in een koekenpan met een beetje olijfolie bakken, 4 minuten, beiden kanten.
De Spaanse peper in ringetjes snijden.
De wortels wassen, schillen, droog deppen en grof raspen.
De prei snijden, in een pan met water en zout 10 minuten koken en afgieten.
In een kom eieren, bloem, bakpoeder, geperste knoflook, dille en peterselie luchtig kloppen.
De olie erdoor kloppen.
De wortels, de Spaanse peper door het beslag mengen.
Breng op smaak met peper en zout.
Het beslag in een ingevette en met bloem bestoven cakevorm scheppen en op het rooster in de midden van de oven zetten.
cake ca. 45 min. bakken tot het buitenkant lichtbruin is, maar de cake vanbinnen niet helemaal droog is.
Het vorm uit de oven nemen en de cake 5 min. laten afkoelen.
Een mes langs de zijkant van de cake halen en een snijplank op vorm leggen.
Voorzichtig samen keren, zodat de cake zonder te breken uit het vorm glijdt.
Eet smakelijk!