Door: Dominique op 19 - 09 - 2014 in de categorie Ovenschotels
Ingredienten
  • 300 g gehakt
  • 2 aubergine
  • 4 tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 1/2 pakje geraspte kaas
  • melk
  • 2 zakken aardappelpuree
  • 1 pak gezeefde tomaten
  • 2 knoflook teentjes
  • 1 ui
  • 2 el peterselie
  • 2 blaadjes salie
  • 1/2 Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie
  • margarine
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen
Ik had geen flauwe idee wat ik met mijn aubergine wilde maken maar had wel zin in een ovenschotel, dus heb ik dit recept verzonnen en mensen, het is zo lekker!
Het is best veel werk maar zeker de moeite waard!

Snijd de aubergines in de lengte en leg ze op een ovenplaat, bedekt met bakpapier.
Wrijf ze met de helft van een knoflookteentje.
Breng op smaak met peper en zout en besprenkel ze met olijfolie.
Snijd de tomaten in plakjes en leg ze naast de aubergine plakjes.
Zet in de oven, 30 minuten op 250 graden.

Hak de ui fijn.
Fruit de ui in wat margarine.
Voeg er het gehakt toe en bak nog een paar minuten.
Hak de knoflookteentjes samen met peterselie en de salie en voeg ze in het gehakt mengsel.
breng op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout.
Voeg de gezeefde tomaten toe en laat zacht koken.

Maak de aardappelpuree met melk en water.

Schenk in een ovenschaal de helft van de puree, dan een paar plakjes aubergine en tomaten en dan de helft van het gehakt mengsel, dan puree en tenslotte het gehakt mengsel.

Strooi de geraspte kaas erop en leg de afgescheurde mozzarella bovenop en zet in de oven, 30 minuten op 220 graden.

1175732_511347875625578_112225085_n

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties

Zoete aardappel soep..

Datum: 21 - 09 - 2020

0 reacties