Door: Dominique op 28 - 06 - 2022 in de categorie Pasta
Ingredienten
  • 3 lasagne vellen per persoon
  • 200 g gedroogde tomaatjes
  • 85 g pesto
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 2 wortels
  • 100 g sperziebonen
  • 2 rode paprika's
  • 3 lente uitjes
  • 1 ui
  • 3 knoflook teentjes
  • 2 courgettes
  • 200 g verse spinazie
  • 1 blok Grana Padano
  • 1 bakje pijnboompitten
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Keuken: Bereidingstijd: 20 min. Portie(s): 4 personen

Vegetarisch recept, vol met zomer groenten.

Voor dit recept, heb ik inspiratie uit de Allerhande magazine gehaald maar ik heb het op mijn manier gemaakt en heb meer smaken toegevoegd.

Snijd de wortels, de paprika’s en de courgettes in mini blokjes.
Snijd de lente uitjes en de sperziebonen in ringetjes.

Snijd de uien in blokjes en hak de knoflook fijn.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
Bak erin de ui en de knoflook.
Voeg de Italiaanse kruiden toe en breng op smaak met veel peper en wat zout.

Voeg er de groenten toe en bak 5 minuten.

Snijd de tomaatjes in stukjes en voeg ze toe.
Voeg 2 eetlepels water en de pesto toe en bak nog 5 minuten.
Zet het vuur heel zacht.

Rasp de Grana Padano fijn.
Hak de basilicum grof.

Verwarm een koekenpan.
Bak erin , zonder vet, de pijnboompitten lichtbruin.

Laat de ricotta, in een pannetje, op zacht vuur koken.

Intussen kook het water in een pan met zout en 1 eetlepel olie.
Kook erin 3 lasagne vellen per persoon.

Neem 2 kopjes water af en roer ze in de Ricotta.
Daarna giet de lasagne vellen af.

Doe 1 lasagne vel per bord.
Verdeel een soeplepel groenten erop.
Verdeel 2 eetlepels ricotta op de groenten.
Doe nog een lasagne vel op de ricotta.
Verdeel de rest van de groenten.
Doe 2 eetlepels ricotta per bord erop.
Doe nu de laatste lasagne vel bovenop.
Verdeel de rest van de ricotta .
Strooi de pijnboompitten, de basilicum en de Grana Padano bovenop.

Serveer meteen.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Pompoen – wortel..

Datum: 26 - 11 - 2022

0 reacties

Broccoli schotel met..

Datum: 7 - 11 - 2022

0 reacties

Jambalaya

Datum: 4 - 11 - 2022

0 reacties