- 4 eieren
- 200 g fijne suiker
- 100g roomboter
- 200 g Amandel meel
- Vanille extract
- 4 abrikozen ( rijp)
- 4 perziken (rijp)
- 150 g fijne suiker

Zelf verzonnen recept van Amandel cake en een compote van fruit erop…Heerlijk!
Zet in een pannetje de boter en laat hem zacht smelten.
Verwarm de oven op 180 graden voor.
Klop de eieren samen met suiker tot het mengsel wit en dik wordt.
Voeg langzaam de Amandel meel toe en daarna roer de iets afgekoelde boter.
Klop het mengsel tot een luchtige beslag.
Kies een kleine ronde cake vorm want het beslag heeft geen bakpoeder.
Zo blijft de cake iets hoog.
Vet de cake vorm met boter in en verdeel 1 eetlepel bloem (niet laten zitten !).
Zet op de bodem een vel bakpapier geknipt in een rond vorm.
Stort de cake in de vorm en zet in de oven op 180 graden.
Laat de cake afkoelen.
Haal daarna voorzichtig de cake uit de vorm en zet hem in een serveerschaal.
Snijd de perziken en de abrikozen in stukjes.
Voeg de vanille extract en de suiker toe.
Laat de vruchten tussen 20 minuten en 30 minuten goed koken tot de compote niet meer vloeibaar is.
Laat hem even afkoelen.
Verdeel de compote op de cake.
Tip: ik denk dat deze heerlijke luchtige glutenvrij cake ook lekker is met andere vruchten, afhankelijk van het seizoen.
Denk aan pruimen, appel, ananas, rabarber, aardbeien, peer, fijgen….