- 4 theelepels Gyros Kruidenmix (gedroogde komijn, koriander, kaneel, paprika, peterselie, oregano, thijm, knoflook, uien, chili vlokken , peper en zout)
- 4 kipfilets
- 2 eetlepels honing
- Sap van 1/2 limoen
- 2 eetlepels azijn
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olie
- 1 bak champignons
- 2 rode uien
- 1 komkommer
- 1 bak kleine tros tomaatjes
- 1 bak Tzatziki (Griekse yoghurt, knoflook, verse dille, sap van een half limoen, 1 komkommer, zout, 5 muntblaadjes, peper en zout).
- 8 naan broodjes
Maak de tzatziki klaar.
Zie het recept hier in de link.
Maak de kip gyros klaar:
Snijd de Kipfilets in blokjes.
Snijd de champignons in plakjes.
Meng met 4 theelepels Gyros kruiden.Gyros kruiden.
Voeg de honing, de azijn, de olie, de knoflook en de limoensap toe.
Meng goed samen en laten staan.
Verwarm een koekenpan met 1 eetlepel olie erin.
Bak erin de kipfilets. Voeg de champignons toe en bak 10 minuten.
Maak de garnituur klaar:
Halveer de tomaatjes.
Snijd met een kaasschaaf, in de lengte, de komkommer.
Snijd de rode uien in ringetjes.
Verwarm de naan broden in de oven op 200 graden, 3-4 minuten.
Serveer alle elementen op tafel.
Serveer met een griekse salade erbij.