Door: Dominique op 29 - 11 - 2018 in de categorie Kip / Gevogelte
Ingredienten
Voor de kip marinade:
  • 4 kipfilets
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 4 eetlepels citroensap
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember of 2 bolletjes gember in siroop
  • 2 theelepels Garam Masala
  • Peper en zout
Voor de saus:
  • 50 g roomboter
  • 1 ui
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel chili vlokken
  • 400 g tomatenblokjes
  • 200 ml room
  • Peper en zout
Voor erbij:
  • 4 kop witte rijst
  • 300 g sperziebonen
  • Eventueel nanbrood
Keuken: Bereidingstijd: 20 + 120 voor de marinade min. Portie(s): 4 personen

Heerlijke malse kip stukjes in een romige, spicy tomatensaus.
Er zijn verschillende recepten van boterkip maar dit recept heb ik zelf aangepast aan mijn smaak.

Maak de kip in de marinade klaar:
Snijd de kipfilets in blokjes en doe ze in een kom.
Hak de knoflook en de gember fijn.
Meng samen de stukjes kip met de yoghurt, het citroensap, 2 theelepels Garam Masala, de knoflook en de gember.
Breng op smaak met peper en zout, zet een folie op de kom en zet hem in de koelkast, 2 uur.

Maak de saus klaar:
Snijd een ui heel fijn.
Verwarm de boter in een koekenpan.
Voeg 1 theelepel Garam Masala, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel kurkuma,  1 theelepel gerookte paprika poeder en 1/2 theelepel chili vlokken toe en bak tot de ui verkleurt.
Voeg de tomatenblokjes toe, zet het vuur laag en laat de saus 10 minuten zacht pruttelen.
Pureer de saus, doe het vuur uit en breng op smaak met peper en zout naar smaak.

Verwarm de olijfolie en bak de stukjes kip.

Voeg nu de kip aan de saus toe en roer de room in de saus en laat de saus op heel laag vuur koken.

Kook de rijst, 8 minuten, in ruim water met zout.
Giet af, zet de rijst terug in de pan, zet de deksel op en laat hem staan.

Kook ook de sperziebonen, 15 minuten, in water met zout.
Giet a, zet ze terug in de pan, doe de deksel op en laat ze staan.

Hak de koriander fijn.

Serveer in een grote schaal, de Murgh Makhani, naast hem de rijst en de sperziebonen.
Strooi op de kip de verse koriander.

Nanbrood (platte Indiaanse brood) erbij is ook lekker.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Murgh Makhani (boter..

Datum: 29 - 11 - 2018

0 reacties

Open Ravioli met..

Datum: 26 - 11 - 2018

0 reacties