Door: Dominique op 30 - 06 - 2016 in de categorie Kip / Gevogelte
Ingredienten
  • 4 mozzarella bollen
  • 4 eetlepels verse peterselie
  • 4 eetlepels verse basilicum
  • 100 g gerookte eendenborstfilets
  • 4 eetlepels walnoten
  • 2 eieren
  • 1 bord paneermeel
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel paprika poeder
  • peper en zout
  • olie om te frituren
Keuken: Bereidingstijd: 5 min. Portie(s): 4 personen

 

In het origineel recept, is ruccola gebruikt, ik heb peterselie en basilicum gebruikt.
Ik denk dat het lekkerder is met ruccola.

Snijd de gerookte eendenborst in stukjes.
Hak de noten.
Hak de peterselie en de basilicum of de ruccola.

20160629_173817 (2)

 

Klop de eieren met peper en zout tot een omelet.

 

 

 

 

20160629_173844

 

Meng de paneermeel met de Italiaanse kruiden en de paprika poeder.

 

 

 

 

20160629_174146 (2)

 

Meng de noten met de eendenborst stukjes, de peterselie en de basilicum (of de ruccola).

 

 

 

 

20160629_174358

 

Snijd de bovenkant van de mozzarella bol.

 

 

 

 

20160629_17513120160629_175317

 

Met een lepeltje, hol de mozzarella bol uit.

Vul de mozzarella met het eendenborst mengsel en zet het hoedje erop.

 

 

 

20160629_185320

 

Leg de mozzarella in het ei en met een lepel bedekt de bol overal met ei,
Bedek nu de mozzarella met  paneermeel, dan nog een keer in het ei en tenslotte nog een keer in de paneermeel.
Doe dat met alle 4 bollen.

 

 

 

20160629_185514

 

Verwarm de olie in een koekenpan, en bak de mozzarella bollen, goud bruin, beide kanten.

Zet de mozzarella op een bakpapier en serveer direct.

 

 

Lekker met sla.

20160629_185923 (2)

20160629_190030 (1)

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Appel en peer..

Datum: 6 - 10 - 2020

0 reacties

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties