Door: Dominique op 17 - 09 - 2014 in de categorie Nagerechten, Paasrecepten, Toetjes/gebak
Ingredienten
  • 450 g pure chocolade
  • 250 ml slagroom
  • het eiwit van 8 eieren
  • 100 g suiker
  • 3 eieren
Keuken: Bereidingstijd: 20 min. Portie(s): 4 personen


Laat de chocolade au bain-marie smelten en klop intussen de slagroom lobbig. Klop de eiwitten stijf en voeg hieraan de suiker toe.
Kluts de 3 eieren en voeg deze ineens toe aan de warme chocolade.

Het mengsel zal eerst dik worden, maar na even roeren wordt het weer vloeibaar.

Spatel het chocolademengsel door de slagroom en spatel dit weer luchtig door de geklopte eiwitten.
Stort de mousse in een kom en zet deze gedurende ± 3 uur weg in de koelkast.

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Gerookte zalm omelet

Datum: 4 - 04 - 2021

0 reacties

Engelse mini zalm..

Datum: 28 - 03 - 2021

0 reacties

Zelfgemaakte vissticks

Datum: 22 - 03 - 2021

0 reacties

Citroen brownie met..

Datum: 19 - 03 - 2021

0 reacties