Door: Dominique op 6 - 10 - 2015 in de categorie Koekjes
Ingredienten
  • 1 pak bladerdeeg
  • fijne kristal suiker
  • water
  • abrikoos jam
  • eventueel kaneel
 
Keuken: Bereidingstijd: 20 min. Portie(s): 6 personen

Palmiers zijn koekjes gemaakt van bladerdeeg en suiker.

Laat de bladerdeeg vellen op de aanrecht ontdooien.

12162560_1123469681015026_1090505361_oNeem 2 vellen en plak ze bij elkaar.
Besmeer ze met een kwast met water en strooi suiker erop en eventueel kaneel.

 

 

 

12085067_1123469657681695_1794968406_oRol een kant tot de middel op.

 

 

 

 

12124349_1123469577681703_791768847_oRol nu de andere kant tot de middel op.

 

 

 

 

 

12119560_1123469521015042_811761721_oPak het deeg in folie en zet ze 20 minuten in de vrieskast.

 

 

 

 

12119736_1123476024347725_769991798_oSnijd het deeg in dunne plakjes.
12085199_1123473604347967_1358593254_oLeg ze op een oven plaat met bakpapier.
Bak de Palmiers, in de oven op 180 graden, 20 minuten, tot ze goud en bruin zijn.
Als ze een beetje afgekoeld zijn, smeer met een kwast wat abrikozen jam erop.

 

 

12116026_1123494117679249_579632571_o

 

 

 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Stamppot van spinazie..

Datum: 26 - 10 - 2020

0 reacties

Appel en peer..

Datum: 6 - 10 - 2020

0 reacties

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties