Ingredienten
- 1 handje vol sperziebonen
- 1 half broccoli
- 1 half courgette
- 4 worteltjes
- 1 half koolrabi
- 1 ui
- 1 prei
- 1 handje vol diepvries doperwtjes
- 1 blik gepelde tomaten in blokjes
- 2 el pesto
- 1 handje pasta naar keuzen
- peper en zout
- 1 stuk speklapje en 1 karbonade (niet verplicht)
- 3 el tomatenpuree
- 2 bouillon blokjes
- 1 teentje knoflook
- 1 tl rozemarijn

Keuken: Eigen recept Italiaanse keuken Mediterrane keuken Bereidingstijd: 20 min. Portie(s): 4 personen
Snijd alle groeten en zet ze in een grote pan.
Snijd het vlees in blokjes en zet ze ook in de pan.
Voeg er de pesto, knoflook, kruiden, bouillon blokjes, tomaten blokjes en de tomatenpuree toe.
Breng op smaak met peper en zout en voeg nog 1 liter water toe.
Laat de soep 1 uur langzaam en zacht koken.
Voeg er de pasta toe en laat nog 20 minuten zacht koken.
Snijd het vlees in blokjes en zet ze ook in de pan.
Voeg er de pesto, knoflook, kruiden, bouillon blokjes, tomaten blokjes en de tomatenpuree toe.
Breng op smaak met peper en zout en voeg nog 1 liter water toe.
Laat de soep 1 uur langzaam en zacht koken.
Voeg er de pasta toe en laat nog 20 minuten zacht koken.