Door: Dominique op 15 - 09 - 2014 in de categorie Dipsaus, spread
Ingredienten
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 tomaat
  • handjevol koriander
  • handjevol peterselie
  • 4 munt bladeren
  • 1 limoen of 1/2 citroen
  • 1 Spaanse peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: 20 min. Portie(s): 8 personen

Verslavend lekker!
Als dip met tortilla chips, met vlees, op wrap, op brood…

Versnipper de sjalot, de koriander, peterselie en munt.
Pers het knoflookteentje, snijd de peper fijn, snijd de tomaat in blokjes en doe dit alles in een kom.
Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil.
Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de limoen door midden en knijp het limoensap over de ingrediënten.
Prak en meng het geheel met een vork of met een staafmixer tot een vrij grove puree en breng de guacamole op smaak met zout en peper.

Serveren
Maak de guacamole zo kort mogelijk voor het serveren, zo is hij op zijn lekkerst.
Moet je de guacamole toch even bewaren, stop dan de pit van de avocado erin.

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Zoete kip met..

Datum: 1 - 12 - 2023

0 reacties

Draadjesvlees met Hutspot

Datum: 1 - 12 - 2023

0 reacties

Stoofpotje van gekruide..

Datum: 30 - 11 - 2023

0 reacties

Broodje kip met..

Datum: 26 - 11 - 2023

0 reacties