- 1 kipfilet per persoon
- 2 salie blaadjes
- 1 el verse peterselie
- 1/2 tl dragon
- 1/2 tl oregano
- 1/2 tl Italiaanse kruiden
- 1/2 tl komijnpoeder
- 2 teentjes knoflook
- 1 klein ui
- 6 el ketjap
- 2 el honing
- peper en zout
- alufolie

Vandaag is de thema, Salie.
De plant wordt vooral gebruikt als kruid en is met name bekend uit de Italiaanse en Franse keuken. De bladeren zijn dik, grijs en sterk aromatisch.
Ik ga vandaag 2 recepten met salie maken, een aardappelgratin met Salie van Jaimie Oliver en een marinade voor kip dat ik vanmiddag zelf heb verzonnen.
Leg de kipfilets op een groot stuk bakpapier, hussel ze met peper en zout, vouw het papier over de filets heen en sla ze plat met een deegroller tot een dikte van 1½ cm.
Maak de marinade klaar door de ui en de knoflook te snijden en alle ingrediënten samen goed mengen in een schaal.
Leeg de kipfilets erop, meng ze met de marinade, dek het schaal met alufolie en zet in de koelkast.
Laat de marinade 2 uren in de koelkast trekken.