- 1 theelepel djinten (komijnzaden)
- 1 theelepel ketoembar (koriander poeder)
- 1 theelepel koenjit (kurkuma)
- 1 theelepel sereh (citroengras poeder)
- 1/2 theelepel chili poeder
- 1 theelepel Laos (Thaise gemberpoeder)
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel uienpoeder
- 1/2 theelepel zee zout
- 1 eetlepel wok olie
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 gember bolletjes in sap
- 1/2 eetlepel sap van de gember bolletjes
- 1 teentje knoflook (geperst)

De bami – nasi kruiden mengsels die in de winkel worden aangeboden zitten vol toevoegingen en zout. Je kunt deze mix echter ook eenvoudig zelf maken. Samen met ketjap en wok olie maak je een heel lekkere marinade voor Nasi of Bami.
Neem een vijzel en vul deze met alle droge kruiden.
Stamp en wrijf de kruiden vervolgens fijn.
Meng alle die ingrediënten samen met de ketjap, knoflook, wok olie en gember, gember sap en laat de marinade, afgedekt, een uur rusten.
Ik heb vandaag dit recept als basis gebruikt, ik heb er een paar kleine aanpassingen aan gedaan, een halve ui mee in de blender ipv. uienpoeder bijvoorbeeld.
Djinten en Ketoembar kort geroosterd alvorens in de blender gedaan, vers citroengras in de blender ipv de poeder. Daarmee het vlees 2 uur gemarineerd en toen Bami gemaakt. Het was heerlijk, de hele familie heeft ervan genoten!
Klinkt ook lekker met uw aanpassingen