- 400 g verse worst ( vellen weghalen)
- 200 g gepelde en gekookte garnalen
- 1 kleine ui
- 3 knoflook teentjes
- 1 cm verse gember
- 1 Spaanse peper zonder pitten
- Peper, beetje zout
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel laos poeder
- 1 theelepel kurkuma
- 2 eetlepels wokolie
- 250 g verse nasi groenten
Ontdooid de loempia’s deeg vellen.
In een keuken machine, hak grof salle ingrediënten, behalve de garnalen en het vlees.
Breng op smaak met peper en wat zout.
Verwarm de wokolie in een wok.
Bak de groenten even.
Bak daarna het gehakt.
Snijde garnalen heel klein en bak ze mee.
Zet alles in een vergiet en laat het vlees-groenten mengsel uitkekken en afkoelen.
Neem 2 loempia’s vellen en leg ze op een plank, op elkaar.
In de middel, doe 2 eetlepels vulling erop.
Vouw de zijkanten naar binnen en daarna rol ze een keer en dan vouw ze dicht (plak ze door de punten nat maken met water).
Bak de loempia’s, niet ontdooid, 5 minuten in de frituurpan.
Tip: ik maak 10 loempia’s en ik vries ze op, per 2, in diepvries zakken.