- 1 kop griekse yoghurt
- 3/4 kopje sterkte koffie
- 1 kop olie
- 2 kopjes suiker
- 3 kopjes bloem
- 1 zakje vanille suiker
- 1 zakje bakpoeder
- 3 eieren
- 3 eetlepels poedersuiker
- 1/2 eetlepel melk
- 2 theelepels vanille extract
Klop de eieren met de suiker tot je een wit, luchtig beslag krijgt.
Voeg de yoghurt en de olie toe en klop goed samen.
Meng de bloem met de vanille suiker en de bakpoeder.
Voeg ze toe aan het beslag, beetje bij beetje en klop tot een mooi beslag.
Beboter een cake vorm en verwarm de oven op 180 graden voor.
Stort het cake beslag in de cake vorm.
Zet de cake in de oven en bak hem 1 uur op 180 graden. ( prik de cake rond 45 minuten met een sate prikker om te kijken of de cake nat/ droog is).
Zet de cake uit de vorm op een schaal.
Meng goed de poeder suiker, de vanille extract en de melk en besprenkel op de cake.
Laat de cake 1 uur afkoelen.