Door: Dominique op 17 - 09 - 2014 in de categorie Dipsaus, spread, Tips
Ingredienten
  • 10 g verse peterselie
  • 1 sinaasappel
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 ml yogonaise
  • 150 ml zure room
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
Keuken: Bereidingstijd: 20 min. Portie(s): 4 personen

De peterselie heel fijn hakken.

De schil van de sinaasappel raspen.

De sinaasappel daarna uitpersen.
De tenen knoflook pellen en fijnhakken.

In een pan de olie verwarmen en de knoflook heel zachtjes goudgeel fruiten.
Het sinaasappelsap en de geraspte sinaasappelschil toevoegen en laten sudderen tot het vocht verdampt is.
De yogonaise en de peterselie erdoor roeren.
Het mengsel laten afkoelen en de zure room erdoor roeren.

De saus minstens een uur laten staan zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
Vlak voor het serveren de knoflooksaus nogmaals doorroeren, op smaak brengen met zout en peper.

418462_340606916033009_105076553_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Appel en peer..

Datum: 6 - 10 - 2020

0 reacties

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties