Door: Dominique op 26 - 06 - 2021 in de categorie Healthy /koolhydraatarm Food, Koude voorgerechten, Soepen, Verrine hartig
Ingredienten
  • 6  grote tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 2 rode paprika's
  • 1/4 Spaanse peper zonder zaadjes
  • 4 basilicum  blaadjes
  • Handjevol verse peterselie
  • 1 citroen
  • 100 ml water
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eieren
  • 1 zakje mini croutons voor salade
  • 1 komkommer
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): 6 personen

Snijd de uien in blokjes.
Hak de knoflook.

Hak samen de basilicum, de Spaanse peper en de peterselie.
Snijd de tomaten in plakjes.
Pers de citroen.
Snijd de komkommer in plakjes.
Snijd de paprika’s in kleine stukken.

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
Bak erin de knoflook, de uien en de paprika’s.
Voeg de tomaten toe en bak mee.
Na 15 minuten, zet het vuur uit en laat de soep afkoelen.

Voeg nu de peterselie, de basilicum, het spaanse peper, het water, de gerookte paprikapoeder, de kurkuma en de kerriepoeder toe.

Mix de soep, breng hem op smaak met peper en zout en zet hem in de koelkast.

Kook de eieren hard in ruim water, zet ze in koude water.
Pel ze af en prak ze in een kommetje.
Pel de 2e komkommer, snijd de binnenkant af (zaadjes) en snijd hem in blokjes.
Zet alles in de koelkast.

Serveer de soep in glaasjes.
Zet op tafel de croutons, de komkommer en de eieren in kommetjes.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Verrine meloen-komkommer

Datum: 20 - 07 - 2021

0 reacties

Klassieke Gaspacho

Datum: 26 - 06 - 2021

0 reacties

Limburgse Oma’s koude..

Datum: 15 - 06 - 2021

0 reacties