- 4 kalkoenfilets
- 4 kip worsten
- 5 gedroogde abrikozen
- 1 kleine appel
- 2 teentjes knoflook
- 4 blaadjes salie
- 1 eetlepel pecannoten
- peper en zout
- 1 pakje ontbijtspek plakjes
- olijfolie
Kerst speciaal
Ik zag lang geleden op een kerst DVD, dat Jamie Oliver een enorme kalkoen vulde met diverse gedroogd fruit (tutti frutti) en nog veel meer maar ik vind niet alle gedroogd fruit lekker.
Het idee van gedroogd fruit vond ik wel leuk en heb mijn eigen vulling met een beetje gedroogde abrikozen, pecannoten, kip worsten en nog meer gemaakt….Het was zalig!
De ontbijtspek plakjes om de filets heen zorgen voor dat het vlees lekker mals blijft.
De vulling kan gebruikt worden om een grote, hele kalkoen te vullen maar met andere proportie (x 3).
Schil de appel en snijd hem in blokjes, heel klein.
Snijd de abrikozen in blokjes, heel klein.
Hak de blaadjes salie.
Hak de knoflook teentjes fijn.
Hak de pecannoten grof.
Snijd 2 ontbijtspek plakjes in reepjes.
Snijd de huid van de worsten uit en zet het vlees in een schaal.
Voeg de appel, de abrikozen, de salie, de knoflook, de noten en de ontbijtspek toe, breng goed op smaak met peper en zout en meng alle ingrediënten samen.
Leg een kalkoenfilet op een plank.
Leg 3 eetlepels van de vulling op de filet.
Rol de filet op.
Wikkel de kalkoenfilet met 2 tot 3 plakjes ontbijtspek strak omheen.
Doe dat met de drie andere kalkoen filets en leg ze in een ovenschaal.
Besprenkel ze met olijfolie en zet ze in de oven, op 180 graden, 30 minuten.