Door: Dominique op 23 - 04 - 2016 in de categorie Dipsaus, spread, Sushi
Ingredienten
Het recept is aangepast voor 64 Dumplings ongeveer (16 per persoon als hoofdgerecht), als je minder Dumplings wil maken, moet je de helft van het deeg maken en minder vlees voor de vulling gebruiken. Voor het Dumplings deeg:
  • 600 g bloem
  • 400 ml (hete) gekookt water
  • 2 theelepel zout
Basis voor de vulling:
  • 2 wortels
  • 1 theelepel ketjap
  • 1/2 Spaanse peper
  • 2 lente uitjes
  • 1 theelepel verse peterselie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 gember bolletjes in siroop
  • 1 theelepel 5 kruiden poeder
Vulling met biefstuk:
  • 2 kleine biefstukjes
  • Helft van de basis voor vulling
vulling met varkensvlees:
  • 4 verse worsten
  • Helft van de basis voor vulling
  • 1/4 rode paprika
Voor de zoete dipsaus:
  • 1 eetlepel sojasaus (Tikkoman)
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 wortel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 lente uitje
  • 1/4 ui
  • peper
  • 2 theelepels alles-binder
  • 3 kopjes water
  • olie
Voor de pittige dipsaus:
  • 2 eetlepels gerooste sesamzaadjes
  • 1/2 Spaanse peper
  • 2 theelepels chili saus (of 1 theelepel sambal)
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel witte azijn of rijst azijn
  • 1 theelepel vissaus
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/4 ui
  • 1 gember bolletje in siroop
  • 3 kopjes water
  • 2 theelepels alles-binder
  • olie
Keuken: Bereidingstijd: 8 min. Portie(s): 4 personen

Jiaozi zijn chinese Dumplings uit Noord china.
Dumplings zijn raviolis gevuld met vlees en groenten en geserveerd met een dipsaus.
Ze worden in vorm van de maan gemaakt, om het nieuw jaar, de lente, de nieuwe maan te vieren en worden met familie en vrienden gegeten.
Gefrituurd, gestoomd of gekookt krijgen ze verschillende namen. Jiaozi zijn gestoomde Dumplings.

Ik las op de website van “Pauline keuken” dat ze de nieuwe “sushi” zijn geworden.
Ik heb veel ingrediënten gebruikt en het was heel veel werk omdat ik alles zelf gemaakt heb maar je kan natuurlijk kant en klare sausen en kant en klare Dumplings vellen kopen.
Natuurlijk heb ik mijn eigen “Domy” recept gemaakt, het was heel lekker, een aanrader!

Maak het deeg:

13073014_1245637955464864_1689914361_oKneed de bloem met het warm-kokend water en de zout tot een soepel deeg.
Laat het deeg 30 minuten rusten.
Rol met je hand de helft van het deeg als een lange worst uit.
Snijd het deeg in stukjes, ongeveer 16.
Doe dat met de andere helft.

 

13064094_1245651942130132_1292640942_oRol een bolletje deeg zo dun mogelijk uit met een deegrol of met een pasta machine (het gaat sneller).
Steek je 2 cirkels uit het deeg.
Doe dat tot het deeg op is.
Ik heb de overgebleven stukjes alweer gekneed en nog een paar cirkels gemaakt.
Zet ze op een bord bedekt met folie om uitdroging te voorkomen.

 

 

 

Basis voor vulling:

13078206_1245644042130922_1574857152_o

Hak in een keukenmachine alle ingrediënten samen.
Zo is de basis voor de vulling klaar.

 

 

 

Vullingen:

13052753_1245644088797584_1441575910_o

Voor de vulling met biefstuk, hak de biefstukjes in een keukenmachine samen met de basis voor vulling.
Voor de vulling met varkensvlees, hak de worsten (zonder huid) samen met de basis voor vulling en de paprika.

 

 

 

De Dumplings vullen:

13052510_1245652055463454_1325335599_o

Neem een cirkel van deeg en doe 1 theelepel vulling naar keuze in de middel.

 

 

 

 

 

13035636_1245652648796728_1035346067_o13072171_1245652558796737_605981654_o

13059374_1245668422128484_455953951_nMet je vinger maak de rand van de dumpling nat. Vouw hem en met een vork, duw hem dicht (zie foto’s hierboven).
Doe dat tot alle Dumplings klaar zijn.

 

 

 

 

 

 

 

Zoete dipsaus:

13062748_1245710195457640_1629401427_o

Hak de wortel samen met de knoflook, de ui en het lente uitje.
Bak ze in een wok met een beetje olie.
Blus met de citroensap.
Voeg de sojasaus, de ketchup, de ketjap en het water toe, breng op smaak met peper.
Voeg de alles-binder toe om de dipsaus iets dik te maken.
Laat de dipsaus afkoelen.

 

Pittige dipsaus:

13063845_1245710252124301_444850281_o

Hak de peterselie, de Spaanse peper, de ui, de gember en de knoflook samen en bak ze in de wok met een beetje olie.
Blus met de azijn.
Voeg de sojasaus, de chilisaus, de vissaus en het water toe.
Voeg de alles-binder toe om de dipsaus iets dik te maken.
Laat de dipsaus afkoelen.

 

Dumplings stomen:

Stoom de Dumplings naast elkaar (in een stoom maandje of machine of in een pan met een maandje erop), 8 minuten.

Serveer de Dumplings met de dipsausjes en rijst.

13077337_1245764225452237_833573034_n

13084281_1245763835452276_589301308_n

 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Murgh Makhani (boter..

Datum: 29 - 11 - 2018

0 reacties

Open Ravioli met..

Datum: 26 - 11 - 2018

0 reacties