Door: Dominique op 15 - 09 - 2014 in de categorie Toetjes/gebak
Ingredienten
  • 1 vanillestokje
  • 1 liter volle melk
  • 8 gesplitste eieren
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • Voor de karamel:
  • 90 gr witte basterdsuiker
  • 3 eetl. water
 
  • amandelkrullen
  • karamel saus
Keuken: Bereidingstijd: 20 min. Portie(s): 4 personen

Makkelijke, frisse, luchtige, lekkere toetje.


Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf.
Voeg tijdens het opkloppen van de eiwitten 75 g suiker toe.

Pocheer wat lepels eiwitschuim in hete melk en laat uitlekken.

Maak ondertussen de crème anglaise.
Breng hiervoor de melk samen met de vanillestokken aan de kook. Klop de dooiers samen met de rest van de suiker op tot een wit geklopte massa.

Haal de vanillestokjes uit de melk en giet de warme melk voorzichtig en al roerend bij de opgeklopte dooiers.
Giet alles terug in de pan en warm het mengsel al roerend op zodat de saus mooi bindt. Laat de vanillesaus afkoelen in de koelkast.

Maak de karamel klaar.
Los voor de karamel de suiker in het water op en kook hier boven een laag vuur een lichtbruine siroop.

Serveer in glazen of kommetjes met honing, amandelen of met de karamel.

iles flottantes

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Appel en peer..

Datum: 6 - 10 - 2020

0 reacties

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties