Door: Dominique op 22 - 05 - 2022 in de categorie Toetjes en gebak
Ingredienten
  • 8 vierkant diepvries bladerdeeg vellen
  • 1 liter romige vanille ijs
  • 1 zakje roze glazuur ( dr. Oetker)
  • 250 ml Slagroom
  • 500 g aardbeien
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): 4 personen

Snel en makkelijk klaar.

 

 

 

Laat de bladerdeeg vellen op het aanrecht ontdooien.

Laat het ijs staan, zo wordt het iets zachter en makkelijker om te gebruiken.

Verwarm de oven op 220 graden voor.
Leg een bakpapier op een bakplaat.
Snijd alle bladerdeeg vellen in dezelfde rechthoeken.
Leg de 8 rechthoeken op het bakpapier.
Leg een ander bakpapier vel erop.
Zet een grote rechthoekige ovenschaal als gewicht erop.
Zet het bladerdeeg in de oven, 15 minuten.
Ze moeten goudbruin en krokant zijn.
Doe ze uit de oven en laat ze goed afkoelen.

Doe 3 grote eetlepels ijs op een vel.
Probeer met een lepel een rechthoek te maken.
Leg het andere bladerdeeg vel op de ijs.
Zet ze in de vriezer.

Laat de glazuur smelten in warm water, haal de tompouces uit de vriezer, Verdeel de glazuur bovenop en zet ze terug in de vriezer.

Haalf de tompouces 10 minuten voor het eten uit de vriezer.
Klop de slagroom stijf met 2 eetlepels suiker.
Snijd de aardbeien in stukjes.

Serveer de tompouces met aardbeien en een toefje slagroom.

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Pompoen – wortel..

Datum: 26 - 11 - 2022

0 reacties

Broccoli schotel met..

Datum: 7 - 11 - 2022

0 reacties

Jambalaya

Datum: 4 - 11 - 2022

0 reacties