Door: Dominique op 15 - 09 - 2014 in de categorie Dipsaus, spread
Ingredienten
  • 400 gram kikkererwten uit pot of blik
  • 1 eetlepel pindakaas (of tahin)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels citroensap (of limoensap)
  • Veel peper en zout naar smaak
  • 2 el peterselie
  • 1 el verse munt
Keuken: Bereidingstijd: 10 min. Portie(s): 8 personen

Hummus maar ook Houmous geschreven is zoals gezegd een puree met als basis kikkererwten.
In het originele recept zit tahin maar ik heb pindakaas gebruikt.
Tahin is een pasta gemaakt van sesamzaad.
Hummus is heel lekker op een stukje brood!

Doe alle ingrediënten in de blender of keukenmachine en mix ze tot een egale puree.
Breng op smaak met veel peper en zout.

10634347_879778982050765_1896712385_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Stamppot van spinazie..

Datum: 26 - 10 - 2020

0 reacties

Appel en peer..

Datum: 6 - 10 - 2020

0 reacties

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties