Door: Dominique op 25 - 09 - 2021 in de categorie Kerstmis, Nagerechten, Toetjes/gebak, Verrine Dessert
Ingredienten
  • 500 ml slagroom
  • 3 eetlepels druiven dextrose
  • 3 eetlepels speculaas kruiden
  • 4 rijpe peren
  • 4 eetlepels roomboter
  • 4 eetlepels honing
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 g pecanoten
  • 50 g walnoten
  • 1 flesje caramelsaus
  • 5 speculaas koekjes
  • 20 g witte chocolade parels
Voor de cake:
  • 1 potje griekse yoghurt
  • 2 potjes druiven dextrose
  • 3 potjes bloem
  • 1 potje olie
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 2 eetlepels speculaas kruiden
  • Boter en bloem
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 8 personen

Zelfverzonnen recept van herfst trifle.
Geserveerd in een trifle kom of in verrines ( glaasjes) of een doorzichtige grote sla kom .
Ik heb druiven dextrose gebruikt dus geen suiker en het was heerlijk!
Het beste is om dit toetje, een dag van tevoren te maken.

Maak de cake klaar:
Tip: gebruik een kleine lege yoghurt potje om je ingrediënten te meten. (100 ml).
Klop de eieren met de dextrose tot ze wit en in een smeuïg mengsel veranderen .
Voeg de bloem, de bakpoeder, de cacaopoeder, de vanille extract, de yoghurt, de olie en de speculaas kruiden toe en klop tot een mooi glad beslag.
Voeg de noten toe en spatel voorzichtig.

Beboter een cake vorm met boter en bloem.
Zet in de oven 50 minuten op 170 graden.
Prik erin met het puntje van een mes. Je cake is klaar wanneer de mes droog uitkomt.
Laat de cake afkoelen.

Pel de peren, verwijder de klokken en snijd in plakjes.
Verwarm de roomboter samen met de honing en de kaneel.
Bak de peren plakjes, 10 minuten, draai ze regelmatig om.
Laat ze afkoelen. Bewaar 2 eetlepels ervan voor de decoratie.

Meng de slagroom met de speculaaskruiden en de dextrose en klop tot een stevige slagroom.

Nu kun je de trifle opbouwen.

Begin met cake.
Kruimel grof de helft van de cake op de bodem van de kom.
Strijk 6 grote eetlepels slagroom erop.
Verdeel de helft van de peren erop.
Doe dat nog een keer.

Besprenkel caramelsaus op de slagroom.
Verdeel bovenop de peren, een paar pecan en walnoten, de witte chocolade stukjes en een paar kapotte speculaas koekjes.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Fricandeau met appel

Datum: 19 - 10 - 2021

0 reacties

Bouchées van foie..

Datum: 19 - 10 - 2021

0 reacties

Mini open ravioli..

Datum: 18 - 10 - 2021

0 reacties

Rubs voor varkenshaas

Datum: 17 - 10 - 2021

0 reacties