Door: Dominique op 17 - 09 - 2014 in de categorie Soepen
Ingredienten
  • 450 g rundvlees
  • 100 g kikkererwten (peulvruchten)
  • 1 blik gepelde tomaten (in stukjes)
  • 1 ui (in blokjes gesneden)
  • 2 el bladpeterselie (gehakt)
  • 2 el koriander (gehakt)
  • 1 theelepel saffraanpoeder
  • zout peper
  • 75 g vermicelli
  • sap van 1/4 citroen
  • 2, 5 g bloem
  • 2, 5 l water
  • Flinke scheut olijfolie
  • 1/2 liter groentebouillon
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

Gisteren kwam mijn collega Naima deze soep bij me afgeven.
Ik kan niet beschrijven hoe lekker is dit soep en het ruikt zo lekker!
het recept hieronder komt uit internet.


Week de kikkererwten een nacht lang in een grote kom met water.
Doe de olijfolie in de pan.
Voeg het vlees, ui, bladpeterselie, koriander, zout, peper en gemberpoeder toe en bak op hoog vuur totdat het vlees dichtgeschroeid is.
Voeg daarna de uitgelekte kikkererwten en de helft van de bouillon toe.
Zet het vuur laag en laat het 20 minuten koken.

In een kom de bloem en water met een garde tot een papje roeren.
Voeg dit aan de soep toe en goed doorroeren.
Eventueel water toevoegen als het te dik wordt.
Op een matig vuur de soep ongeveer 20 min tegen de kook houden.
De harira proeven en naar smaak zout of peper toevoegen.
Vermicelli erbij en nog enkele minuten laten koken.
De kikkererwten moeten beetgaar zijn.
De soep garneren met gehakte koriander.
Lekker met knapperig brood en dadels.


Tip: In plaats van geweekte kikkererwten kunnen ook kikkererwten uit blik gebruik worden.

Deze moeten dan later toegevoegd worden anders worden ze te zacht.

308956_340551256038575_624357630_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Appel en peer..

Datum: 6 - 10 - 2020

0 reacties

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties