Door: Dominique op 27 - 11 - 2015 in de categorie Koude voorgerechten, Tapas, Hapjes en Antipasti, Verrine hartig, Voorgerechten
Ingredienten
  • 2 avocado
  • sap van een half citroen
  • peper en zout
  • 1 zak tortilla chips natural
  • 1 tomaatje
  • 1/4 Spaanse peper
  • 1 lente uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje koriander
  • 100 g gerookte kipfilet
  • 1 potje crème fraîche
Keuken: Bereidingstijd: - min. Portie(s): 4 (tot 6 met mini glaasjes) personen

Ik heb dit recept voor Kerstmis bedacht.
Lekker simpel maar toch heel lekker en het ziet prachtig uit!
Het is een voorgerecht maar het kan ook als hapje of amuses voor bij de borrel.

Pureer de avocado samen met de helft van de bosje koriander, de Spaanse peper, het tomaatje, het lente uitje, de knoflook, de citroen sap en de crème fraîche.
Breng goed op smaak met peper en zout.

Snijd de gerookte kip filet in reepjes.

Bouw je verrine:

Kruimel 3 tortilla chips (grof) tussen je vingers.
Doe ze op het bodem van een glas.
Schep 2 lepels guacamole erop.
Schep 1 lepel kip erop.
Doe nog een laag chips erop en nog 2 lepels guacamole.
Snijd 1 theelepel kip heel fijn en strooi ze erop.
Versier met 2 chips en een blad koriander.

12305927_1146901528671841_206836378_n

 

6 reacties tot nu toe.

  1. Greet schreef:

    Goedemorgen Dominique,

    Ik wil dit recept maken voor 10 mannen, die komen bij mij eten, en het lijkt mij een heerlijke amuse voor ze. Beetje stoere smaken.
    Voor hoeveel personen is dit gerecht.?
    Guacamole verrine

    Met vriendelijke groet
    Greet

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Gemarineerde zalm in..

Datum: 5 - 06 - 2023

0 reacties

Gepekelde radijs

Datum: 26 - 05 - 2023

0 reacties

Borrel olie om..

Datum: 26 - 05 - 2023

0 reacties

Rub voor Rundervlees

Datum: 22 - 05 - 2023

0 reacties