Door: Dominique op 20 - 09 - 2014 in de categorie Stoofpotjes
Ingredienten
  • 5 uien
  • 50 g boter of margarine
  • 600 g grof hachee vlees
  • zout
  • (versgemalen) zwarte peper
  • 2 el bloem
  • 1 vleesbouillontablet
  • 2 el azijn
  • 1 tl suiker
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 2 sneden peperkoek
Keuken: Bereidingstijd: 2 uur min. Portie(s): 4 personen

Hachee bestaat uit stoofvlees en kruiden. Dit authentiek recept is niet moeilijk te bereiden maar de kooktijd is heel lang.
Het is namelijk van belang dat u het vlees minstens  twee uur laat stoven.
Over het algemeen wordt hachee gemaakt van rundvlees maar u kunt ook gebruik maken van lamsvlees om het gerecht een andere twist te geven.

Uien pellen en snipperen.
In braadpan boter verhitten en vlees bakken.
Ui na ca. 2 minuten meebakken.
Vlees bestrooien met zout, peper en bloem en omscheppen.

Bouillontablet en 1/2 liter warm water toevoegen.
Azijn, suiker, laurierblaadjes, en kruidnagels toevoegen.

Aan de kook brengen en vlees met deksel schuin op pan op zacht vuur, 1,5 tot 2 uur gaar stoven.
Voeg er de peperkoek toe en laat nog 1/2 uur sudderen.
Jus proeven en eventueel op smaak brengen met zout en peper.

1011274_611426888951009_1420537563_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties

Zoete aardappel soep..

Datum: 21 - 09 - 2020

0 reacties