Door: Dominique op 20 - 09 - 2014 in de categorie Aziatische keuken, Tapas, Hapjes en Antipasti
Ingredienten
  • 200 g bloem
  • 1/2 pakje bakpoeder
  • 1 ei
  • iets meer dan een half flesje bier (heel koud) of 1/8 liter ijskoude bruisende water
  • veel peper
  • zout
groenten:
  • paprika
  • courgette
  • prei
  • broccoli
  • champignons
Keuken: Bereidingstijd: 2 min. Portie(s): 4 personen

Dit recept maakt een heerlijk luchtig en knapperig beslag.
Gebruik het om garnalen, kip, uienringen, groenten of iets anders in te bakken.
Met een keur aan groenten krijg je een geweldige Fritto misto (Italiaans voor ‘gebakken mix’)
Je kan dit recept als bijgerecht eten, als voorgerecht of als borrel hapjes.
Serveer met een sausje naar keuze zoals Aioli (knoflook mayonaise)
Als je geen bier wil gebruiken, gebruik dan bruisende water.

Snijd de prei, de paprika en de broccoli in de lente.
Blancheer de prei en de broccoli 5 minuten in ruime water met zout.
Laten uitlekken in vergiet.
Snijd de courgette in schijven.
Borstel de champignons schoon (niet met water) en snijdt de steeltjes eraf.

Kluts het ei, voeg hier een scheutje bier aan toe, voeg de bloem e en roer tot een glad beslag.
Voeg zoveel bier toe tot je een mooi beslag hebt, iets dikker dan pannenkoekenbeslag.
Breng op smaak met peper en zout.

Verhit de frituurpan tot 180 graden, doop de groenten in het beslag tot ze rondom bedekt zijn en laat ze voorzichtig in de olie glijden.
Bak de groenten ongeveer 2 minuten, keer ze om en bak ze nog 2 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
Leg ze meteen op een bord, op een keukenpapier.

Serveer meteen met de knoflooksaus.

1538827_636615026432195_2804481008814450734_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Stamppot van spinazie..

Datum: 26 - 10 - 2020

0 reacties

Appel en peer..

Datum: 6 - 10 - 2020

0 reacties

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties