Door: Dominique op 28 - 01 - 2016 in de categorie Aziatische keuken
Ingredienten
Voor de olie:
  • 1/2 Spaanse peper zonder zaadjes
  • 1/2 ui
  • 3 gember bolletjes in siroop
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel komijnzaad poeder
  • 1/2 theelepel 4 kruiden poeder
  • 2 lente uitjes
  • 2 eetlepels olie
  • peper en zout
Voor de groenten:
  • 1 grote aardappel per persoon
  • 1/2 ui
  • 1 rode paprika
  • 300 g sperziebonen
  • 1 bakje champignons
  • 1 bakje Cherry tomaatjes
  • 1/2 courgette
  • 1 theelepel soja saus
  • 1 theelepel sweet chili saus
Keuken: Bereidingstijd: 20 min. Portie(s): 4 personen

Lekker groenten gewokt in een pittige, kruidige olie.

Snijd de aardappelen in kleine blokjes en kook ze in ruim water met zout, 15 minuten.
Giet ze af.

Kook de sperziebonen in ruim water met zout, 15 minuten en giet ze af.

12596776_1183081325053861_532602513_oHak de peper samen met de ui, de knoflook, de gember bolletjes, de lente uitjes, de komijnzaad poeder en de 4 kruiden poeder.
Meng het mengsel met de olie en breng op smaak met peper en zout.
Laat de olie 30 minuten trekken.

 

 

12631075_1183081465053847_1389514933_oSnijd de champignons in plakjes.
Snijd de ui in half ringen.
Snijd de paprika in blokjes.
Halveer de tomaatjes.
Snijd de courgettes in blokjes.

 

 

12596691_1183091871719473_120758959_oVerwarm de wok.
Fruit de olie en bak de groenten, 20 minuten.

 

 

 

Serveer de groenten met bijvoorbeeld, pittige sesam gehaktballetjes.

12636932_1183152681713392_78707544_o

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Stamppot van spinazie..

Datum: 26 - 10 - 2020

0 reacties

Appel en peer..

Datum: 6 - 10 - 2020

0 reacties

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties