Door: Dominique op 18 - 10 - 2018 in de categorie Groenten
Ingredienten
  • 1 groene kool
  • 300 g varkens gehakt
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 1 theelepel verse tijm
  • 1 theelepel droge oregano
  • 2 lente uitjes
  • 1 kop rijst
  • Peper en zout
  • 2 bouillonblokjes ( kip en groenten
  •  1 liter water
  • 3 laurierbladeren
  • Tomatensaus voor erbij
Keuken: Bereidingstijd: 60 min. Portie(s): 4 personen

Lekker gevulde groene Kool bladeren, gekookt in bouillon.
Serveer de pakketjes met een gekruide dikke tomatensaus erbij.

Kook in een grote pan 2 liter water met een beetje zout.
Snijd de bladeren van de kool, verwijder de dikke uiteinden.
Blancheer elke blad in het water, een paar minuten en laat ze uitlekken in een vergiet.

Snijd de ui, de knoflook, de lente uitjes en de kruiden heel fijn.

Kneed met je handen, het gehakt met de eieren, de ui, de droge kruiden, de knoflook, de paneermeel, de lente uitjes, de verse kruiden en de rijst, peper en zout.

Vul een blad met twee eetlepels van het gehakt mengsel en vouw het dicht, eerst de zijkanten naar binnen en dan rol het blad dicht.
Zet de blad in een ovenschaal.
Doe dat tot alle bladeren en het gehakt mengsel op zijn.

Verwarm de oven op 200 graden voor.

Snijd 1 ui fijn.
Kook 1 liter water.
In een kom, meng de bouillonblokjes met het water en de ui, tot de bouillonblokjes opgelost zijn en giet de bouillon op de pakketjes.
Voeg er 3 laurierbladeren toe.

Zet de kool pakketjes in de oven.
Braad ze 30 minuten en wanneer ze beginnen een kleur te krijgen, zet de oven op 170 graden en braad ze nog 30 minuten.

Serveer 2 of drie pakketjes per persoon , zonder bouillon, met tomatensaus erbij.

 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Gateau marbré

Datum: 13 - 11 - 2018

0 reacties

Risotto met haricots..

Datum: 11 - 11 - 2018

0 reacties

Witlof met brie,..

Datum: 9 - 11 - 2018

4 reacties

Verse spinazie, ..

Datum: 2 - 11 - 2018

0 reacties