Door: Dominique op 15 - 05 - 2021 in de categorie Quiche en pizza
Ingredienten
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 grote eetlepel Dijon mosterd
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g spekjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1/2 theelepel Provençaalse kruiden
  • 1 bundeltje groene asperges
  • 3 eetlepels crème fraîche light
  • 2 eetlepels cottage cheese
  • 1 ei
  • 1 theelepel honing
  • 20 snack tomaatjes
  • 100 g geraspte parmezaanse kaas
  • Peper
  • Bakboter
Keuken: Bereidingstijd: 35 min. Portie(s): 4 kleine of 2 grote porties personen

Zelfverzonnen luchtige taart met asperges, spekjes en tomaatjes.
Lekker met sla.
Het recept is voor 2 grote porties of 4 kleine porties.

Snijd ongeveer 1 cm uit de asperges en gooi ze weg. (Houterig en niet lekker).
Snijd daarna de asperge in stukjes van 2 cm.

Hak de knoflook fijn.
Snijd het sjalot fijn.

Halveer de tomaatjes, knijp ze een beetje tussen je vingers om hun sap weg te doen.

Klop de crème fraîche samen met de cottage cheese, de honing en het ei.
Breng op smaak met peper.

Verwarm de bakboter in een koekenpan.
Bak erin de spekjes.
Voeg de sjalot en knoflook toe.
Voeg de asperge stukjes toe en bak mee.
Voeg de Provençaalse kruiden toe en breng op smaak met peper.
Bak ermee de pijnboompitten.
Wanneer is alles goed gebakken, giet de vet af in een vergiet.

Rol de bladerdeeg uit met papier op een taart vorm.
Prik gaatjes met een vork.
Smeer met mosterd.
Verdeel de asperges erop.
Verdeel de tomaatjes tussenin.
Verdeel het cottage cheese mengsel erop.
Verdeel de geraspte kaas bovenop.

Zet de taart in de oven, op 220 graden, 35 minuten.

Serveer met sla.

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Limburgse Oma’s koude..

Datum: 15 - 06 - 2021

0 reacties

Perfecte marinade voor..

Datum: 14 - 06 - 2021

0 reacties

Hapjes van bladerdeeg,..

Datum: 6 - 06 - 2021

0 reacties

Gebakken zalm met..

Datum: 30 - 05 - 2021

0 reacties