Door: Dominique op 27 - 09 - 2021 in de categorie Stoofpotjes
Ingredienten
  • 700 g riblappen
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 gele paprika's
  • 2 rode paprika's
  • 1 winterpeen
  • 3 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • Handjevol verse platte peterselie
  • Handjevol verse selderij
  • 1 kruidnagel
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijnzaad poeder
  • 1 liter water
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels maizena met 2 eetlepels water
  • Peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: 240 min. Portie(s): 4 personen

Comfort food.
Ik hou van stoofpotjes in de herfst. Het ruikt heerlijk, het duurt heel lang maar je hebt “goud” op je bord!
Je kan de dag van te voren maken en het opwarmen.

Snijd de wortel in kleine blokjes.
Snipper de uien.
Hak de knoflook, de peterselie en de selderij grof.
Snijd de paprika’s in blokjes.

Snijd de riblappen in blokjes.
Zet de bloem in een kom en meng het vlees erin.

Verwarm de olijfolie in een grote pan.
Bak erin het vlees, op hoog vuur,tot het verkleurd.
Voeg de uien, de knoflook, de wortel, de paprika’s, de peterselie, de selderij en al de kruiden en bak nog een paar minuten mee.

Zet het vuur zacht.
Voeg het water, de suiker, de tomaten en de tomatenpuree toe en roer goed samen.
Breng op smaak met peper en zout.
Laat 4 uur langzaam stoven (3 uur minimum).

Meng de maïzena met het water.
Voeg het papje in de goulash en roer tot de saus dik is geworden.
Doe dat nog een keer als je de goulash te waterig vindt.

Lekker met rijst, pasta,aaardappelpuree, brood of frieten.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Fricandeau met appel

Datum: 19 - 10 - 2021

0 reacties

Bouchées van foie..

Datum: 19 - 10 - 2021

0 reacties

Mini open ravioli..

Datum: 18 - 10 - 2021

0 reacties

Rubs voor varkenshaas

Datum: 17 - 10 - 2021

0 reacties