- 750 g bloemig kokende aardappelen
- 1 ei
- 200 g bloem

Gnocchi di patate (klontje in Italiaans) zijn soort balletjes, gemaakt van aardappel en tarwemeel.
Het is een typisch Italiaans gerecht.
De aardappels worden gekookt en gepureerd, en daarna met het meel gekneed en dan gekookt in kleine balletjes.
Ze worden geserveerd met saus zoals dat ook bij Italiaanse pasta wordt gedaan.
– Kook de aardappelen gaar en pureer ze, voeg het ei en de bloem toe en meng alles goed door elkaar, kruid met peper en zout.
Maak er nootgrote bolletjes van en druk ze een weinig plat met een vork.
Ik rol eerst het bolletje van puree in bloem, daarna rol ik de gnocchi, het deeg plakt.
U maakt al zo “gnocchi’s”.
Zet een paar uur in de koelkast.
– Kook vervolgens de gnocchi’s in gezouten water gedurende 4 à 6 minuten, ze zijn gaar als ze bovendrijven.