Door: Dominique op 20 - 09 - 2014 in de categorie Groenten
Ingredienten
  • 1 groene kool
  • 1 ons ham
  • 1 ui
  • 1 kg gehakt (uit verse worst of lamsgehakt)
  • 3 eieren
  • 1 wit boterham
  • 1 kopje melk
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • zout
  • peterselie
  • bouillon blokje
  • 2 winterpeen
  • 1 grote aardappel per persoon
  • 1 prei
  • 1 ui
Keuken: Bereidingstijd: 2,5 uur min. Portie(s): 4 personen


Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de groene kool.
Snijd de bladeren los, was de bladeren en verwijder de dikke nerven.
Dompel de koolbladeren onder in het kokende water.
Kook circa 1 minuten tot de bladeren zacht zijn.
Schep de bladeren uit het water en spoel ze koud.

Snipper een ui en een teentje knoflook.
leg de boterham in de melk.
Hak de ham fijn.

Meng het gehakt met de eieren, ui, knoflook, boterham en de ham.
voeg er peper, zout en peterselie toe.

Maak een paar keuken touwtjes samen vast, in een kruis van 8 touwtjes en leg ze in het bodem van een vergiet.

Leg dan 2 kool bladeren erop en vul ze met een beetje gehakt mengsel. even plaat drukken.

leg opnieuw 2 bladeren en vul ze met een beetje gehakt mengsel.

doe dat tot het gehakt mengsel op is, leg nog een blad op de bol om het af te sluiten en vouw de bol dicht met de touwtjes.

Schil de wortels, de ui, de aardappelen en de prei af en snij ze in blokjes.

Laat nu de bol in een grote pan zakken.

Voeg er veel water en de groenten toe.

Breng op smaak met een bouillon blokje en zout.

Laat de bol 2,5 uur koken.

Snij de touwtjes af en snij de bol in schijven.
Serveer met de groenten en tomatensaus met kappertjes.

1460170_551072761653089_1716170136_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Appel en peer..

Datum: 6 - 10 - 2020

0 reacties

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties